Alsace

 
23-08-2011
Vinleksikon

Alsace (tysk Elsass) er en fransk region. Den ligger ved Frankrigs østlige grænse til Tyskland og Schweiz i Rhindalen mellem bjergkæderne Vogeserne og Schwarzwald. Regionens hovedstad og største by er Strasbourg. Alsace er med sine 8280 km² den mindste region i den europæiske del af Frankrig. Alsace er opdelt i to departementer: Det nordlige departement Bas-Rhin med Strasbourg som hovedby og den sydlige departement Haut-Rhin med Colmar som hovedby.
Druerne: I Alsace snakker man om de 7 ædle druesorter. Andre druesorter end disse forneden nævnte er tilladte men af mindre betydning. Af disse 7 ædle druesorter er 5 af disse grand cru druer.

De fem Grand Cru'er: 1: Riesling 2: Gewurztraminer 3: Pinot Gris (Denne drue hed før 2003 Tokaj Pinot Gris. Dette blev ændret da den Ungarnske regering lagde sag an om retten til at bruge navnet Tokaj) 4: Muscat 5: Sylvaner (Sylvaner er kun Grand Cru når den kommer marken Zotzenberg)

De to ædle druer er 6: Pinot Noir 7: Pinot Blanc.

I Alsace findes 51 af de såkaldte Grand Cru marker. For at en vin må kalde sig Grand Cru, skal altså både drue og mark være klasificeret som Grand Cru.

 
 
Find information om: guiden vin guide
(Hovedkategori: Vinleksikon)