Dekantering

 
14-12-2011
Viden om vin

Dekantering kan gavne en vin på flere måder. Ved dekantering sker først og fremmest sker en iltning, hvilket i bund og grund er gavnlig for alle kvalitetsvine pånær de helt fuldmodne. Iltningen frigør flere aromaer. Når du dekanterer for at ilte vinen, får du størst effekt hvis du skænker i en tynd, lang stråle. Vin iltes ikke nævneværdigt af, at man bare trækker proppen op af flasken.

En anden god grund til at dekantere, er at udskille bundfald. Ved servering af gamle rødvine bør man altid dekantere vinen. Stil flasken på højkant i døgn før dekantering. Ved omhældningen til karaffel er det vigtigt, at du skænker i forsigtigt på en gang, hvis du stiller flasken fra dig midtvejs, hvirvles bundfaldet op i vinen.

Selvom man bruger karaffel, kan det også være en god idé at hælde vinen tilbage i originalflasken, så alle kan se hvad de får serveret.





 
 
Find information om: vinforum arbejde vinportal vintips vinguide Alt om vin
(Hovedkategori: Viden om vin)