Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Alsace er nok det sted i Frankrig, hvis ikke hele verden, der er mest dedikeret til hvidvin. Alsace vin er derfor hovedsageligt hvidvin. Det betyder også, at de fleste druer, der dyrkes i området, er grønne.

 

I Alsace er det kun tilladt at dyrke syv forskellige druer – seks grønne og én rød. De grønne druesorter er; Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer, Muscat og Sylvaner. Riesling siges at være den bedste drue i Alsace. Pinot Gris giver en mere fyldig og robust smag end Riesling. Pinot Blanc giver en behagelig, let og frisk vin. Gewürztraminer giver en lækker aromatisk hvidvin med duft af eksotiske frugter, krydderier og roser. Muscat fra Alsace giver en tør vin, der minder om friske vindruer. Sylvaner giver en behagelig, frisk og tør hvidvin.

 

Alsace vin sammen med mad

 

Alsace vine er de ultimative forårs- og sommervin. Alt efter hvilken vin du vælger, passer de til mange retter. De er også super lækre at nyde på terrassen eller altanen på en varm sommeraften. Vinene bør nydes ved 8-10 °C. Er der en mousserende vin kan den sagtens serveres ved en temperatur på 5-7 °C.

 

Crémant d’Alsace er en mousserende vin, som passer også til sushi, lette fiskeretter eller som velkomstdrink.

Sylvaner er en tør vin, som passer godt til salater, gedeost og østers.

Riesling er en syrlig, tør og blomsteragtig vin, som passer godt til fisk og gedeoste.

Pinot Blanc er en halvtør og frisk vin, som passer godt sammen med vegetarretter, asparges og skaldyr.

Pinot Gris er en let sødlig vin, som passer godt med charcuteri, lyst fjerkræ, svinekød og kraftige oste.

Gewürztraminer har masser af kompleksitet, samtidig med at den er krydret og sødlig. Den passer godt med skimmelost, stærkt krydret mad og foie gras.

Muscat er en relativ tør vin, som passer godt til asparges og som en frisk velkomstdrink.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op