Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Værd at vide om Bordeaux og Bordeaux Supérieur – hvad er forskellen?

Elsker du vin, men føler dig overvældet af Bordeaux's mange muligheder? Så er du ikke alene. Bordeaux-vine kan virke som en labyrint, men ved at forstå forskellene mellem Bordeaux AOC og Bordeaux Supérieur, kan du nemt finde frem til de bedste vine. Læs videre for at blive klogere på Bordeaux's klassifikationssystem og opdag nye favoritter til din vinsamling.

Bordeaux AOC og Bordeaux Supérieur
Bordeaux Supérieur er et appellationsniveau, en kategori der anvendes til at beskrive vine fra bestemte geografiske områder med specifikke regler for produktion. Dette sikrer, at vinen lever op til bestemte kvalitetsstandarder.

AOC står for "appellation origine contrôlée," Frankrigs højeste kvalitetsbetegnelse for vin, som blev indført i 1936. Hver fransk vin-AOC har sine egne regler, der garanterer kvaliteten og stilen af den vin, der fremstilles, inklusive hvilke druer der er tilladt.

Bordeaux AOC
Dette er den grundlæggende klassifikation af Bordeaux-vine. Druerne kan komme fra enhver af de 53 navngivne appellationer i Bordeaux. Der er flere tilladte stilarter i Bordeaux AOC, herunder røde, hvide, rosé, søde og mousserende vine. Kun visse druesorter er tilladt.

Rød Bordeaux
Tilladte druesorter: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Carménère, Petit Verdot.

På det grundlæggende Bordeaux AOC-niveau er rød Bordeaux frisk og saftig i stilen. Vinene har typisk ikke kraftige tanniner eller aromaer af krydderier fra lagring på nyt egetræ. Cirka 65% af Bordeaux-produktionen er dedikeret til rød Bordeaux AOC.

Bordeaux Supérieur
Bordeaux Supérieur er en opgradering af de grundlæggende Bordeaux AOC-vine med strengere standarder. Bordeaux Supérieur-vine kommer fra druer fra hele Bordeaux-vinregionen og anses generelt for at være af højere kvalitet. Høstudbyttet per hektar er også lavere.

Bordeaux Supérieur bruges kun på flasker med tør rød Bordeaux og sød hvid Bordeaux. Denne appellation omfatter de samme druer som Bordeaux AOC, men med strengere standarder for druekvalitet, som minimumsmodning, for at kunne bruge navnet "Supérieur" på etiketten.

Mange producenter i de mindre kendte Bordeaux-appellationer, som Fronsac, Entre-Deux-Mers, og Graves de Vayres, bruger Bordeaux Supérieur-appellationen til deres bedste vine. Vingårdene tilføjer "Grand Vin de Bordeaux" til etiketten for at angive, at vinen er deres stolthed og glæde.

Det er en god måde at opdage nye producenter fra mindre kendte appellationer i Bordeaux. Hvis du søger en god Bordeaux-vin, er der gode chancer i Bordeaux AOC og Bordeaux Supérieur fra regionens mange underappellationer. Selvom det kan virke uoverskueligt, er der faktisk kun omkring 10 større underregioner, du behøver at kende for at komme i gang.

 

Vi har et godt og bredt udvalg af Bordeaux AOC og Bordeaux Supérieur - skåål fra os i Vinhuset 🥂

 

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op