Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Værd at vide om Champagne og Crémant

Sådan fremstilles Champagne og Crémant:
Champagne og Crémant er underlagt nogle af de strengeste produktionsregler i vinverdenen. Reglerne er ikke vilkårlige. Meget af det, vi ser, smager og drikker i en kvalitetsflaske bobler, er et biprodukt af den geologi, fysik og historie, der gik med til at lave Champagne i første omgang.
Druerne er specielt udvalgt og vinificeret. De høstes også tidligere end for ikke-mousserende vine, for at bevare den syrlighed, som giver Crémant de Bourgogne al deres friskhed.


Opbrusningen kommer fra tilsætning af liqueur de liqueur (cuvéens vin + sukkerarter + gær) under aftapningen. Dette fører til en anden alkoholisk gæring, som frigiver kuldioxid ved oprindelsen af ​​boblerne i Crémant.


Flaskerne placeres derefter i specielle stativer (pupitres) og flaskerne står næsten på hovedet. Flaskerne roteres jævnligt manuelt eller mekanisk, så gæringsaflejringen aflejres i halsen.


Propningen, den sidste fase, finder sted efter disgorging (eliminering af aflejringer og urenheder) og tilsætning af en likør. Afhængig af dens dosering vil den give en Crémant, tør, halvtør eller sød.


Sandheden er, at 99 % af alle vindrikkere ikke vil kunne kende forskel på en god Crémant og en Champagne.


Champagne må kun produceres i Champagnedistriktet i det nordøstlige Frankrig, og Crémant må produceres i følgende franske distrikter: Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Die, Jura, Limoux, Loire, og Savoie.


Champagne fremstilles af druesorterne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Crémant fremstilles af druer, der er synonyme med de regioner, hvor de produceres. Disse kan være forskellige fra de tre, der bruges til at lave Champagne.


Crémant og Champagne fremstilles i hvid og Rosé.