Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Bergerac en skjult skat i Frankrig

Bergerac er en vinappellation i det sydvestlige Frankrig, øst for Bordeaux. Bergerac fremstiller, tørre hvide, rosévine og rødvine.

I rødvinene finder vi primært druesorterne: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Malbec. I hvidvinene finder vi Sauvignon (hoveddruesort), Sémillon og Muscadelle.

Bergerac blev klassificeret som AOC i 1936.

Et område med en gammel historie:

Bergerac-vinmarkerne dukkede sandsynligvis op i det 3. århundrede lige i den gallo-romerske æra. I 1255 tillod Henri III den frie bevægelighed for vine fra Bergerac til Gironde, hvor konkurrencen rasede mellem Bordeaux-vine og Bergerac-vine. I det 14. århundrede vandt Bergerac berømmelse, vinen blev derefter genkendt af emblemet på griffen og tårnet på egetræsfadene.

I 1816 skabte den franske ønolog André Julien den første topografi af franske vine, hvor han placerede hvidvinen fra Bergerac på andenpladsen bag Sauternes og Barsac. Den røde Bergerac er rangeret på samme niveau som Saint Julien, Margaux eller endda Saint-Estèphe. Dette er den første rigtige anerkendelse af kvaliteten af ​​Bergeracvine.

Vinområdet Bergerac omfatter de 93 kommuner i departementet Dordogne og dyrker vinstokke på over 12.000 hektar. Vinen er vellidt over hele verden. Denne vindyrkningsregion ligger omkring 100 kilometer vest for Bordeaux.

Bergerac er hjemsted for 13 forskellige AOC'er med populære steder som Monbazillac, Cotes de Bergerac og Perchamant.

Karakteristika for Bergeracvinene er, at de er fyldige, med moderate tanniner, blød og delikat, mørk i farven og med aromaer af rød frugt, som bær. Den bedste periode at drikke rødvinene på er efter 2-3 års produktion, og de har også et lagringspotentiale på mere end fem år.