Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Vinregionen Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig. De vigtigste røde druesorter i dette område er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. De vigtigste grønne druesorter i området er Sémillon, Sauvignon og Muscadelle. Røde bordeaux vine er kendt for deres holdbarhed. I dag høstes druerne senere end de før har gjort. Dette gør, at druerne har fået mere modenhed og dermed mindre frugtsyre. Vinene kan derfor drikkes tidligere, ofte efter kun 2-4 år. Vinene har dog stadig godt med tannin, så de vil altid udvikle sig til at blive bedre med årene. Tør, hvid Bordeaux vin kan nydes ung. Dog kan mange af de bedste stadig gemmes, hvilket igen gør dem endnu bedre.

 

Bordeaux har unikt terroir, som er forskelligt alt efter hvilken side af Gironde-floden, det ligger. Bordeaux vin deles derfor op i højre og venstre bred af Gironde-floden.

 

Bordeaux vin fra højre og venstre bred

 

Vinene lavet på den venstre bred af Gironde-floden laves oftest på sorten Cabernet Sauvignon. Dette blandes ofte med sorter som Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Jordbunden på venstre bred består primært af et dybt lag grus. Dette giver en dræning, der gør, at vinstokkene skal søge dybt efter næring. Præcis derfor trives Cabernet Sauvignon. Terroiret gør, at det typisk er tanningsrige vine, der bliver lavet. Disse er ikke gode som unge vine, men er helt fantastiske, når de får lov til at lagre i mange år. Det er derfor ikke unormalt, at vine fra den venstre bred af Gironde-floden lagrer i mere end 30 år. Vinene skal dog opbevares korrekt, før en lagring så længe bliver god.

 

Vinproducenterne fra den højre bred af Gironde-floden vælger primært at bruge druesorten Merlot. Jordbunden fra højre bred har en stor andel af ler og kalksten. Dette terrior er godt for Merlot druerne, hvilket ligger til grund for valget af disse. Det giver vine, der er bløde og lette at drikke.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE