Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Bourgogne er en af de mest kendte vinområder i verden. Bourgogne vine har været præget af høj kvalitet i flere årtier, hvilket ligger til grund for populariteten. Jordbunden i Bourgogne har en stor indflydelse på, hvorfor Bourgogne vine er så gode. Jordbunden i Bourgogne er sat sammen af mange typer jord – selv inden for samme vinmark. Vinstokkene har derfor gode vækstmuligheder. Mange druesorter tager også smag af området, de gror i.

 

Chardonnay er blandt andet en af de druer, der tager meget smag af området, den vokser i. Bourgogne vine med Chardonnay er derfor meget påvirket af jordsammensætning. De fleste Bourgogne hvidvin er lavet med Chardonnay. Vil man have de bedste af disse, skal man kigge efter Grand Cru, som udgør cirka 2% af høsten. Deres Chardonnay hvidvine kan nydes som unge – dog kan Grand Cru-vinene lagres i op til 6 år.

 

Pinot Noir er den sort, der er brugt mest til Bourgogne rødvine. Det er en skrøbelig og fin sort, som trives godt i køligt klima.

 

Bourgogne vine laves efter traditioner og kvalitet

 

Bourgogne er en gammel fransk vinregion, hvor vinen laves efter de gamle traditioner. Der bruges ikke nye druesorter eller udvikles på smagsnuancer. Bourgogne vine er og bliver klassiske vine, lavet med klassiske metoder.

 

Bourgogne vin er delt i fire klassifikationer: Grand Cru, Premier Cru, Lieu dits + vinmarkens navn og Bourgogne AOC. Grand Cru er som sagt de bedste af de bedste vine fra Bourgogne. Der findes kun 36 marker af Grand Cru. Premier Cru udgør cirka 15% af den samlede produktion. Premier Cru vine kommer fra specifikke marker i bestemte kommuner – der findes cirka 600 af disse. Lieu dits dækker over vine fra bestemte kommuner, hvor kvaliteten er lidt bedre end de andre AOC marker. AOC udgør cirka 83% af produktionen af Bourgogne vine.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE