Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Chablis er en vinregion, som ligger mod nord i Frankrig. Selvom Chablis ikke ligger helt op ad Bourgogne, så er det egentlig en del af det. Klimaet i Chablis er præget af lune somre og ekstremt kolde vintre. Det kølige klima giver hvidvin, der er mineralske, friske og mineralske med høj syre. Det høje niveau af syre, giver hvidvinene gode lagringsmuligheder. De fleste drikkes dog stadig i de unge år. Chablis vin kan derfor lagres i længere tid, selvom man ofte vælger at drikke den tidligt i lagringsprocessen.

 

Jordbunden i Chablis er meget varieret med ler, kalksten og gamle østersskaller. Hvor fyldig Chablis vin er, er derfor meget varieret, da det er præget af jordbunden, og hvilke fade producenter bruger. Områder i Chablis har høj andel af ler, hvilket giver fyldigere vine. Andre områder er præget af høj andel af kalk, hvilket giver mere mineralske vine.

 

Chablis vin er lavet på Chardonnay druer

 

Chablis vin laves på 100% Chardonnay druer. Det er den eneste sort, der bliver brugt i området. Chardonnay druen har ikke meget smag i sig selv. Derfor tager den meget smag af området, den dyrkes i. Generelt er Chablis vin altid lyse og tørre, uden noter af tropiske frugter, som er normalt ved mange andre Chardonnay vine.

 

Chablis vine har ofte noter af æble, citrus, lime, sten og skaldyr. Vine med noter af skaldyr kommer mest fra områder, hvor der er en høj andel af kalk og fosiler. Disse Chardonnay vine passer utrolig godt sammen med skaldyr og fisk. Derudover er Chardonnay vine rigtig gode til lette retter som salat, lyst fjerkræ og lyst kød. Vinene er bedst til retter, som ikke har for kraftig smag, men gerne med lækre noter af citrus og urter.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, kan du kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

 

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE