Chardonnay druen er en drue de fleste kender til. Det er den mest udbredte og plantede grønne drue i verden. En af årsagerne til populariteten er druens alsidighed. Chardonnay kommer i alt fra rigtig tør hvidvin til vin med mere en fed smag. Derfor er det en rigtig god vin, som kan kombineres med mange typer mad. De mere tørre Chardonnay hvidvine passer for eksempel rigtig godt med fisk og skaldyr. De mere tunge Chardonnay hvidvine passer godt med grillet kød.

 

Det er derfor ret nemt at kombinere Chardonnay til mange typer mad. Det er en vin, som kan bruges til rigtig mange ting, alt efter hvilken variation der er tale om. Der kan være rigtig stor forskel på de forskellige typer Chardonnay hvidvin. Derfor er det også en vin, de fleste kan lide – så længe de ved, hvilken variation de bedst synes om.

 

Chardonnay hvidvin og klima

 

Chardonnay druen har ikke meget smag i sig selv. Derfor tager den meget smag af området og vinificeringen af druen. I forhold til området, tager druen smag af klimaet, og jorden den dyrkes i. I forhold til vinificeringen, er det for eksempel, hvordan vinen er lagret. Lagringen kan ofte bidrage med smags- og duftnoter, som for eksempel grønne æbler og ananas.

 

Generelt kommer den tørre Chardonnay hvidvin fra kølige klimaer. Klimaet og jordbunden fra de kølige områder gør typisk vinene mere kalkede og mineralske. Dette giver elegante vine, som ofte har noter af grønne æbler, citrus og lime. Disse bliver ofte lagret i ståltanke.

 

Ved varme klimaer er Chardonnay hvidvin mere fed og tung med et lavt niveau af syre. Disse vine bliver ofte lagret på træfade, som er med til at give den fede og smøragtige smag. Disse Chardonnay hvidvine er som sagt kendte for at være mindre syrlige og har ofte noter af modne frugter og fersken.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op