Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Champagne må kun kaldes for dette, hvis det kommer fra den franske vinregion Champagne. Man kan dog få den samme oplevelse af champagne ved mange andre mousserende vine. Cremant de Bourgogne er et godt eksempel på dette. Denne mousserende vin er fra vinregionen Bourgogne. De friske bobler, der kædes sammen med champagne findes også i denne mousserende vin.

Cremant de Bourgogne blev kendt i 1830’erne og fik deres AOC i 1975. AOC er et fransk kvalitetsmærke, som er en garanti for navn og oprindelse. Fremstillingsmetoden for Cremant de Bourgogne er dyr og tidskrævende, men dette giver vine med samme høje kvalitet som champagne. Efter fransk lov er det et krav, at druerne til Cremant’er skal håndplukkes. Derudover skal den færdige vin lagres i mindst et år, før den sættes til salg.

 

Det er i store træk også de samme druer, der bruges til begge vine. Mange cremant varianter bliver også lavet på samme måde som champagne. Dog kan der også være store forskelle på fremstillingsprocessen og valg af druer.

 

Hvorfor vælge Cremant de Bourgogne?

 

Cremant de Bourgogne er en dejlig og sprudlende vin til enhver lejlighed. Den har masser af lækre smagsnoter, som passer godt til skaldyr og frugt. Det er derfor en vin, som er perfekt til fejringer, samt desserter med frugt. Vinen bliver derfor også tit brugt som velkomstdrink til fester.

 

Vinen er i store træk det samme som champagne, men koster for det meste ikke lige så meget i forhold til kvaliteten. Dens lavere pris, gør den til en mere alsidig mousserende vin. Cremanten kommer også i et mere bredt og varieret udvalg. Det kan derfor være nemmere at finde en cremant, der falder i ens smag. Dette gør også cremanten mere alsidig end champagnen.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så kontakt os.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op