Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Frankrig er verdenskendt for deres vine. Hvis man siger fransk vin, så ville de fleste nok tænke på rødvin. Men fransk hvidvin er mindst lige så fantastisk som den røde. Frankrigs vindistrikter producerer vidt forskelligt vin – lige meget om det er rød eller hvid. Selvom den samme druesort er dyrket i flere af de franske vindistrikter, er smagen meget forskellig. Klimaet i den nordlige del af Frankrig er tempereret, mens den sydlige er subtropisk. Dette har stor indflydelse på vinproduktionen.

 

Klimaet har meget at sige når det kommer til smagen på en vin, da denne tager smag af det område, druen er dyrket i. Den samme druesort kan derfor have en helt anden smag, hvis den kommer fra Alsace end hvis den kommer fra Côtes du Rhône. Dette er igen lige meget, om det er en fransk hvidvin eller rødvin.

 

De dominante druesorter inden for hvidvin i Frankrig er Chardonnay og Sauvignon Blanc. Specielt Chardonnay tager meget smag er området, den er dyrket i. Derfor kan der være rigtig store variationer i smagen alt efter, hvor i landet den er dyrket.

 

Fransk hvidvin fra tre forskellige vindistrikter

 

Alsace ligger mod nord og har meget fokus på deres hvidvin. Det er nok den vinregion i Frankrig, hvis ikke hele verden, der er mest dedikeret til de grønne druesorter. Populære grønne sorter i Alsace er; Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Riesling. Alsace er derfor meget kendt for deres rigtig lækre hvidvine, som faktisk ofte sælges fra stalddøren.

 

Bourgogne ligger mod sydost og mest laver hvidvine på Chardonnay. Deres Chardonnay er vidt forskellig fra andre Chardonnay vine. Dels på grund af klimaet og jordbundsforholdene. Dels fordi druen sjældent blandes med andre druesorter i de bedste af deres hvidvine.

 

Loire ligger mod nordvest og laver nogle af de bedste franske hvidvine på druerne Sauvignon Blanc, Melon og Chenin Blanc. Sauvignon Blanc er den oprindelige druesort i området langs Loire-floden. Der bliver blandt andet lavet mange hverdagsvin med denne sort.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, kan du kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE