Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Standarden for vin siges at blive sat af Frankrig. Hvorfor det? I bund og grund fordi de er verdens største vinproducerende land. De fantastiske vine, der bliver produceret i Frankrig, er en anden grund. Det varierende klima i Frankrig gør, at der er det bedste klima til vinstokke. Hvidvin fra Frankrig er ingen undtagelse.

 

Frankrig er kendt for at lave nogle af de mest efterspurgte hvidvine. De mest kendte franske vinregioner for hvidvin er Alsace, Bourgogne og Loire – der findes dog også fantastiske hvidvine i de andre regioner. Nogle af de mest eftertragtede hvidvine lavet på Chardonnay kommer fra Bourgogne. Alsace er kendt for deres vine lavet på Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling og Gewürtstraminer. Loire er kendt for at lave deres vine på druerne Sauvignon Blanc, Melon og Chenin Blanc.

 

Hvilke druer skal være i din hvidvin?

 

Der findes mange forskellige druesorter til hvidvin. Derfor kan det godt være forvirrende, hvis man vil til at lære at drikke det. Mange hvidvinsdrikkere har heller ikke altid helt styr på, hvilke druesorter de bedst kan lide. Her kommer lige en kort gennemgang af nogle druesorter til hvidvin.

 

Riesling er en meget alsidig druesort, der kan være alt fra knastør til virkelig sød. Husk derfor at tjekke tørheden på vinen, så du er sikker på at få den vin, du godt kan lide.

Chardonnay er en druesort, der tager smag af området, hvor den gror. Chardonnays fra varmere klimaer er søde, mens de fra køligere klimaer er tørrer. Vær derfor opmærksom på, hvor Chardonnay’en kommer fra, inden du køber den.

 

Sauvignon Blanc er også en meget alsidig druesort, som kan være alt fra knastør til rigtig sød. Det er derfor også en god ide at tjekke hvor tør vinen er.

 

Pinot Gris er generelt en sødere hvidvin, så den er rigtig god, hvis du er ved at lære at drikke vin.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE