Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Frankrig er kendt for at lave nogle af de mest velsmagende rødvine i verden. Mange af de bedste og mest populære rødvine er derfor fra Frankrig. Fransk rødvin er meget forskellig alt efter, hvilken vinregion det kommer fra.

 

Grundet det varierende klima, landet har, har fransk rødvin meget forskellig smag, alt efter hvor det kommer fra. De bedste vinregioner inden for rødvin siges at være Bordeaux, Rhône og Bourgogne.

 

De mest kendte druesorter kommer fra Frankrig, hvilket er derfor fransk rødvin er så ikonisk. Det er svært at sige hvilken druesort til fransk rødvin, der er dominerende. Hvilke druer der bruges, er forbundet med de enkelte vinregioner.

 

Fransk rødvin fra Bordeaux, Rhône og Bourgogne

 

Bordeaux er kendt for deres rødvin. De fleste kæder dem sammen med at være kraftige, fadlagerede og egnede til at lagre hjemme. Mange rødvine fra dette distrikt er derfor gode, hvis du vil lagre vinen i en kælder. Der er cirka 6000 vindyrkere i Bordeaux, som gennemsnitligt laver 75% rødvin.

 

Rhône siges at være et af de ældste vinområder i verden. Det ligger i den sydlige del af landet og selvom der ikke er en officiel opdeling, deles regionen i nord og syd. Det betyder også, at fransk rødvin fra Rhône er meget forskellig, alt efter om det er fra den nordlige eller sydlige del. De nordlige vine er væsentlige tørrere end dem fra syd. Samtidig er de sydlige vine mere krydrede og har ofte en sødlig undertone. Côtes du Rhône betyder skråningerne ved Rhône og lige præcis her, dyrkes druerne til deres rødvine. Skråningerne giver en diversitet i området, som er svær at finde andre steder i verden.

 

Bourgogne siges at være et af de mest kendte vinområder i verden. Dette er blandt andet grundet den høje kvalitet på deres rødvin i flere årtier. Bourgogne har 30.000 hektar vinmarker. Fransk rødvin fra Bourgogne har mange nuancer og en stor kompleksitet.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så kontakt os.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE