Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Den store grund til, at Frankrig er verdens største vinproducerende land, er, at deres klima passer perfekt til dyrkningen af druer. Deres klima er ikke for koldt eller for varmt. De har tempereret klima i det meste af landet, dog er det mere subtropisk mod syd. Derfor er der også meget forskel på fransk vin, alt efter hvilket vindistrikt vinen kommer fra.

 

Når Frankrig er verdens største vinproducerende land, er det også derfra de mest kendte druesorter er fra. Druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Syrah er nogle af de mest kendte – og de er alle fra Frankrig. Fransk vin er derfor lavet på mange af de kendte druesorter.

 

Fransk vin bygges på traditioner, derfor har de også en lovgivning omkring deres kvalitetssystem. Lovgivningen kaldes Appellation d’Origine Contrôlée. Frankrig går derfor meget op i kvaliteten på deres vin. Man kan jo sige, at de har et ry at leve op til. Vinen er delt op i fire kategorier. To af dem er indenfor det vi vil kalde bordvin. De andre to kategorier er indenfor kvalitetsvin.

 

Fransk vin og de franske vindistrikter

 

Frankrig har 13 vindistrikter, som alle er kendte for at lave forskellige vine. Her er en kort gennemgang af det der siges at være de fire vigtigste distrikter, og hvilket fransk vin de er kendt for.

 

Alsace ligger i den nordøstlige del af landet. De er kendt for at producere hvidvine på deres primære druesorter. Disse er Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer.

 

Beaujolais ligger i den centrale del af landet. De er kendt for at lave rødvin på deres primære druesort. Den primære druesort er Gamay.

 

Bordeaux ligger i den vestlige del af landet. De er kendt for at lave rødvin på deres primære druesorter. Disse er Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

 

Bourgogne ligger i den centrale del af landet. De er kendt for at lave rødvin og hvidvin på deres primære druesorter. Disse er Chardonnay til hvidvin og Pinot Noir til rødvin.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så kontakt os.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE