Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

De franske vindistrikter

 

Frankrig har 13 vindistrikter som laver vidt forskellige vin. Selvom den samme druesort er dyrket i flere af de franske vindistrikter, er smagen meget forskellig. En af grundende til at vinen fra de franske vindistrikter er så forskellig, er klimaet i Frankrig. Det nordlige af landet har tempereret klima, mens den sydlige del har subtropisk.

 

Klimaet har meget at sige om smagen på vin, da denne tager smag af det område, den er dyrket i. Den samme sort kan derfor have en helt anden smag, hvis den kommer fra Alsace end hvis den kommer fra Côtes du Rhône. Alsace ligger nemlig mod nord, hvor Côtes du Rhône ligger mod syd. Hvilket af de franske vindistrikter en vin kommer fra, er derfor en god ting at have in mente, når man køber fransk vin. 

Vin fra de forskellige franske vindistrikter kan godt have meget forskellig smag, selvom det er lavet på den samme druesort. Her kommer en kort gennemgang af tre franske vindistrikter, og hvilke(n) vin de er kendt for.

 

Bordeaux ligger mod vest i Frankrig. Distriktet er hovedsaligt kendt for deres rødvin, som er lavet med druesorterne Merlot og Cabernet Sauvignon. Disse druer bliver enten lavet hver for sig eller kombineret med hinanden. Hvidvin fra dette distrikt er hovedsaligt lavet med sorten Sauvignon Blanc.

 

Alsace ligger mod nordøst i Frankrig. Alsace er mest kendt for deres hvidvin, der både er tørre og søde. De vigtigste druesorter er blandt andet Pinot Gris og Riesling. Rødvin lavet af sorten Pinot Noir er dog også populær herfra.

 

Bourgogne ligger mod nordøst i Frankrig. Distriktet er kendt for deres rødvin på druesorten Pinot Noir, som siges at være ekstra god herfra. Sorter som Chardonnay og Gamay er også populære fra Bourgogne.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, kan du kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE