Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Vinregionen Jura ligger i det østlige Frankrig. Klimaet er modsat mange andre vinregioner i Frankrig mere koldt på grund af alpeluften. Derfor minder Jura vin ikke meget om vin fra andre regioner i Frankrig. Vine fra Jura er generelt ikke overmodne og kraftfulde. Er man ikke til dette, er Jura vin derfor det helt perfekte valg.

 

De primære druesorter i Jura er Chardonnay, Savagnin, Pinot Noir, Poulsard og Trousseau. I Jura kaldes Chardonnay for Melon d’Arbois, mens Savagnin kaldes for Naturé. I dag er det Melon d’Arbois, der står for næsten halvdelen af Juras vinproduktion. Dette er grundet jordbunden i området, hvor vinen får en mere sødlig smag, samtidig med at den stadig er meget frisk. Chardonnay druen er meget modtagelig overfor området, den dyrkes i, fordi den ikke har meget smag i sig selv.

 

Juras specielle vintyper

 

Jura har en række typer af vin, som er specielle for området. Dette er vin jaune, vin de paille, vin gris, vin fou, macvin du jura.

Vin jaune er en oxideret gul vin på Savagnin druer. Denne har en intens, kompleks og nøddeagtig smag. Druerne til denne type Jura vin høstes sidst i oktober, hvorefter vinen gæres og lagres på store egetræsfade i seks år. Fadene er ikke fyldt helt op, så vinen stadig udsættes for luftens ilt. Denne vintype er derfor fremstillet på samme måde som sherry.

 

Vin de paille er en stråvin, der er lavet på senthøstede hvide druer, som tørres på stråmåtter i solen. Derefter lader man druerne gære fuldt ud. Dette giver en krydret og fed vin, som har noter af tørret frugt.

 

Vin gris er en helt lys og tør rosevin. Vinene er nærmest som en hvidvin med en smule tanniner.

 

Vin fou er en mousserende hvidvin, som er lavet på traditionel vis. Denne ser man ikke meget til længere, da man oftest møder Crémant du Jura.

 

Macvin du Jura er en slags hedvin, hvor gæringen i basisvinen er stoppet ved tilsætningen af brændevin.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE