Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Merlot-druen siges at stamme fra Bordeaux i Frankrig. Druen spiller stadig en stor rolle i rødvine fra Bordeaux, hvor man ofte blander Merlot med andre sorter. Merlot-druen er en gammel krydsning mellem Cabernet Franc og Magdeleine Noire des Charentes. Sorten Cabernet Sauvignon er også en krydsning fra Cabernet Franc. Derfor forveksles Merlot og Cabernet Sauvignon. De to druesorter har mange af de samme karakteristika, men Merlot rødvin er mere rund i smagen og har mindre syre.

 

Nogle af de bedste Merlot rødvine kommer fra Bordeaux. Det er især vine fra den højre side af Gironde-floden, der er kendt for høj kvalitet og pris. Det er vine, som egner sig rigtig godt til længere tids lagring. Merlot rødvine fra Bordeaux er intense, mørke vine, som ofte har en duft trøfler.

 

Merlot rødvin til mad

 

Som nævnt har Merlot rødvin ofte en rund og blød smag med noter af blommer og bær. Vinene har ofte bærdufte, som brombær, solbær og blåbær. Duft af lakrids og kaffe findes ofte i de lidt dyrere Merlot vine. Derudover har de bedste Merlot rødvine en aroma af trøfler, som er nævnt tidligere.

 

Merlot rødvin er rigtig godt til fede fjerkræretter, samt kødretter med rødt kød. Vinens kraftige smag er bedst til retter med mere smag og fedme. Mens de mere elegante Bordeaux-vine med Merlot er rigtig gode til kalve- og lammekød.

 

De mere krydrede Merlot-vine er blandt andet rigtig gode til græsk, mellemøstlig og mere krydret mad. Specielt hvis der er fokus på spidskommen, kanel og nelliker. Derudover er Merlot rødvin rigtig godt til stærk mad.

 

Merlot rødvine – og rødvine, hvor Merlot-druen er fremtrædende – er også det sikre valg, hvis du skal servere vin til folk, som ikke er de store vindrikkere.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så kontakt os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE