Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Vidste du godt, at mousserende vin kun kaldes for champagne, når det kommer fra det franske vindistrikt af samme navn? Begge vine er dog næsten det samme. Forskellen er bare at champagne kommer fra et bestemt distrikt, mens mousserende vin kan laves alle andre steder.

 

En champagne skal laves i Champagne-distriktet på en bestemt måde. Mange mousserende vine laves på samme måde som champagne, men må ikke bære navnet, fordi de er lavet udenfor distriktet. I Champagne-distriktet bliver champagne kun lavet med druesorterne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Mousserende vine fra resten af Frankrig kan laves af mange forskellige druesorter afhængigt af, hvor i Frankrig den produceres.

 

Fransk mousserende vin er lækkert – om det er champagne eller ej. Frankrig har nemlig meget mere af denne vin at byde på end bare champagne. Du kan nemlig få den samme kvalitet og oplevelse med en mousserende vin, men ofte til en noget lavere pris.

 

Mousserende vin og mad

 

Udover champagne fra Champagne-distriktet, kan man blandt andet for den lækre Crémant fra andre distrikter i Frankrig. Ligesom mange andre vine, findes mousserende vine i alt fra de meget tørre brut varianter til de sødere doux vine. Mousserende vin findes i både rød, hvid og rosé. Derfor er der varianter til alle, lige meget hvilken vin man er mest til. På grund af de forskellige varianter kan vinen også nydes til mange retter. De tørre vine er passer godt sammen med fisk, skaldyr og krydret mad. De sødere vine passer godt sammen med desserter.

Mousserende vin bliver tit brugt som velkomstdrink eller fejrings ”champagne”. Dette er oftere de sødere mousserende vine. De er nemlig super lækre i et glas med et par bær. Derfor er det en nem og hurtig velkomstdrink, som også smager rigtig godt. Crémant fra Frankrig bliver ofte brugt i stedet for champagne, fordi de generelt er billigere. Man behøver derfor ikke ofre ret mange penge for disse lækre vine.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE