Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Vidste du, at i Middelalderen var Pinot Noir vin rigtig populær ved munkene i Bourgogne? Kirken og adelen dyrkede druen på udvalgte jorder. Munkene havde stort fokus på kvaliteten af deres vine, da de skulle være Gud værdige. Pinot Noir er en rigtig følsom drue, så de kortlagde, hvilket land der var velegnet til dyrkningen af de bedste druer. Munkene var derfor ophavsmænd for det detaljerede Cru-system, der i dag bruges i Bourgogne. Cru-systemet er lavet i forhold til kvaliteten af vinene. Grand Cru er den bedste af de bedste. 

 

Som sagt, er denne sort rigtig gammel. Den er faktisk en af de ældste druer, der har overlevet til i dag. Det siges, at druen skulle stamme fra Bourgogne og dateres helt tilbage til Romertiden. Denne drue siges også at være en af de tre stamfædre til nutidens druesorter.

 

Pinot Noir og dens smag

 

Denne druesort bliver meget påvirket af området, den dyrkes i. Dens udtryk kan variere meget ved de forskellige variationer i jordbunden, soludsættelse og mikroklimatiske forhold. Vinens smag viser derfor karakteristika af den enkelte vingård og deres valg i forhold til dyrkningen af druen. Derfor kan der være rigtig stor forskel på vine lavet på Pinot Noir, alt efter hvor druerne er dyrket henne.

 

Pinot Noir er en meget alsidig druesort, som har en lettere krop. Derfor er den også god til folk, der er ved at lære at drikke rødvin. Det er også en rigtig madvenlig vin, som kan passe til de fleste retter.

 

De klassiske gryderetter, som ikke er for krydrede, passer rigtig godt til Pinot Noir vin. Derudover er disse vine også de bedste til kylling, fjerkræ og vildt. Grand Cru vinene er helt perfekte til svamperetter.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE