Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Frankrig er verdens største vinproducerende land, derfor sætter de også tit standarden for vin. Noget af det vin Frankrig er rigtig kendt for er deres rødvin. Rødvin fra vindistrikterne blandt andet Bourgogne og Bordeaux er specielt populært. Bordeaux er kendt for røde vine lavet på druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Bourgogne er kendt for røde vine lavet på Pinot Noir.

 

Vi ved jo godt alle, at jo mere populært noget er, jo højere bliver prisen. Sådan er det i hvert fald ofte. En del rødvin fra de førnævnte vindistrikter kan derfor godt ligge i et højt prisleje. Det er dog også muligt at finde rigtig gode rødvin derfra uden, at du skal bruge hele din opsparing.

 

Det kan være en god ide at kende lidt til, hvilke druesorter, man godt kan lide i sin rødvin. Er du for eksempel glad for smagen af Merlot druerne, kan du gå efter dette. Du kan derved prøve nogle af de billigere vine, der indeholder Merlot. Der findes mange undervurderende rødvine, så du kan sagtens finde en rigtig god rødvin, selvom den er billig.

 

Hvilke druer skal være i din rødvin?

 

Der findes mange forskellige druesorter til røde vine. Derfor kan det godt være forvirrende, hvis man vil til at lære at drikke det. Mange rødvinsdrikkere har heller ikke altid helt styr på, hvilke druesorter de bedst kan lide. Her kommer lige en kort gennemgang af nogle druesorter til røde vin.

 

Cabernet Sauvignon giver ofte vine med en meget kompleks og kraftig smag. Det er en god lagringsvin, da smagen modnes endnu mere over tid. Det er nok ikke en rødvin til nybegyndere på grund af den meget kraftige smag.

 

Pinot Noir er en druesort, som er meget påvirkelig af området, den gror i. Der kan derfor være ret stor forskel på smagen alt efter, hvilken område den kommer fra. Det er generelt en druesort som giver en let og let sødlig rødvin.

 

Merlot er generelt en druesort, som giver rødvine med en rund sødme. Dette er grundet det varme klima, druesorten har det bedst i. Den sødlige smag gør, at dette er en god rødvin til personer, der er ved at lære at drikke rødvin.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE