Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Sambuca

Sambuca er en likør, som er fremstillet i Italien. Likøren bliver lavet ved at dampdestillere tørrede stjerneanisfrø for at trække olierne ud. Dette tilsættes derefter til en sukkeropløsning og en krydderblanding, som er forskellig fra producent til producent. Sambuca produceres generelt med en alkoholprocent på 38-40, og har en klar farve. Drikken er både sød og stærk, og har en rundere smag end andre anisdrikke.

Likøren har generelt en rigtig lækker balance imellem det søde fra sukkeret og det krydrede fra stjerneanis og de andre hemmelige ingredienser. Stjerneanis giver en lækker smag af lakrids, som er gennemgående i alle Sambucaer. Nogle producenter tilføjer dog også for eksempel kaffe eller hindbær til deres Sambuca, da disse smage skaber en god balance med lakridssmagen. Den gode balance mellem for eksempel hindbær og lakrids, og kaffe og lakrids er også grunden til, at denne likør er ufattelig lækkert i almindelig kaffe, og kaffe og hindbær cocktails.

Sambuca drikke

Sambuca kan drikkes på rigtig mange forskellige måder, som vi ved Vinhuset selvfølgelig gerne vil dele med jer. Den er for eksempel rigtig god i kaffe og giver en lækker smag i mange cocktails. Originalt nydes likøren i et glas med tre brændte kaffebønner i, kaldet Sambuca con Mosca. De tre kaffebønner symboliserer rigdom, lykke og helse. Likøren bliver også tit nydt bare i et glas med isterninger eller med iskoldt vand. Køligheden i vandet og isen fremhæver likørens smag.

En rigtig populær måde at nyde Sambuca på er Flambé. Dette foregår enten ved at hælde i likøren i et cognacglas eller et shotsglas, hvorefter der sættes ild til det. Nogle tilføjer igen de tre brændte kaffebønner. Ilden pustes ud og den drikkes varm. Flamberingen af likøren giver det en endnu rundere smag. Det er populært at slukke ilden ved flamberingen ved at lægge hånden på glasset, i stedet for bare at puste ilden ud. Pas dog på med dette, da det altså kan give brandskader på din håndflade.

Har du spørgsmål om vores produkter eller mangler du inspiration til brugen af produkterne, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Find alle vores kontakt oplysninger her.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE