Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

St. Emilion ligger i vinregionen Bordeaux på højre side af Gironde-floden. Ligesom de fleste andre vine på denne side af floden, er St. Emilion rødvin typisk baseret på Merlot. Jordbunden på den højre bred er meget lerholdig, hvilket er godt til Merlot druesorten. Dette giver nogle dejlig tilnærmelige og bløde rødvine. Derudover er det også medvirkende til Merlots sødmefulde smag. Dog indeholder vine fra dette område ofte mere Cabernet Sauvignon. Dette gør, at vinene kan lagres i mange år – mere end 30 år for de bedste Grand Cru.

 

Vin fra St. Emilion deles i tre klassifikationer. For at være en Grand Cru skal vinproducenterne leve op til strenge krav. Dette angår høstudbytte, lagring og kvalitet af druerne. Grand Cru Classé er en klassifikation, som vinslotte kan blive få, hvis de gennem længere tid laver vin af høj kvalitet. Grand Cru Classé klassifikationen bliver fornyet hvert årti.

 

St. Emilion i Bordeaux

 

St. Emilion er vigtig for Bordeaux både i forhold til kvalitet og kvantitet. Vinområdet er omkring 75 km2, og der har været dyrket druer siden middelalderen. Af de 250.000 hektoliter vin, der laves i området om året, er cirka 94% det klassiske røde bordeaux blend. Det klassiske bordeaux blend består af Merlot og Cabernet Sauvignon. De to druesorter komplimenterer hinanden rigtig godt og skaber en god balance i rødvinen.

 

Druesorten Cabernet Franc trives og modnes også godt i området. Derfor bruges denne ofte i bordeauxblenden i stedet for Cabernet Sauvignon. Merlot og Cabernet Franc giver området de blødeste og imødekommende vine i Bordeaux. Vine fra St. Emilion kan ofte nydes yngre og friskere end de fleste andre vine fra Bordeaux. Dette gør, at vine fra dette område er rigtig gode, hvis man skal vænne sig til at drikke rødvin.

 

Har du spørgsmål om vores vine eller mangler du inspiration til brugen af vinene, så kan du kontakte os på kontakt@vin-huset.dk.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op
Nyhedsbrev - FÅ INSPIRATION OG TILBUD DIREKTE I DIN INDBAKKE