Festlige Nytårsdrinks med gin
Nytårsaften er en aften fyldt med fest og farver, så derfor skal dine drinks da også være det. Her får du en lille guide til forskellige, festlige drinks, som alle indeholder gin. Til sidst vil der komme en lille guide til, hvordan du kan pynte dine lækre drinks, så de bliver endnu mere festlige.
French 75
French 75 er helt sikkert en drink, som passer perfekt til nytårsaften med masser af bobler – du kan eventuelt bruge den til midnat i stedet for den normale champagne.
- 10 cl champagne, prosecco eller anden mousserende vin
- 4 cl gin
- 1,5 cl citronsaft
- 1,5 cl Monin rørsukkersirup
Shake gin, citronsaft og rørsukkersirup med is. Hæld blandingen i et champagneglas og top med mousserende vin.
Pynt eventuelt med kandiseret citronskal.
Bramble
Bramble er en klassiker, når det kommer til drinks med gin. Den har en super lækker smag og en flot farve til at sætte lidt kulør på aftenen.
- 5 cl gin
- 2 cl citronsaft
- 2 cl Monin rørsukkersirup
- 1 cl Monin Brombærsirup
Shake alle ingredienserne sammen og hæld dem i et glas. Du kan eventuelt vente med at tilføje brombærsiruppen, hvis du gerne vil lave drinken med falmende farve – her blander du de andre ingredienser, hælder dem i et glas og tilføjer til sidst brombærsiruppen, som forsigtigt hældes på bagsiden af en ske og ned i drinken.
Pynt eventuelt med citron og brombær, som du har lyst til.
Gin Hass
Gin Hass er en anden klassiker, når det kommer til drinks med gin. Den søde smag af mango komplimenterer ginnen, samtidig med at den flotte gule farve sætter lidt kulør på aftenen.
- 4 cl gin
- 2 cl Monin mangosirup
- Saften fra ½ lime
- Top med lemon sodavand
Shake gin, mangosirup og limesaft. Hæld indholdet i et glas med isterninger og top med lemon sodavand.
Pynt eventuelt med en skive lime.
The Clover Club
The Clover Club er fest og farver i et glas. Den utrolig flotte rødlige farve gør drinken til en festlig gin drink.
- 5 cl gin
- 2 cl citronsaft
- 2 cl Monin Hindbær Sirup
- 2 cl æggehvider (pasteuriseret æggehvider kan købes i små flasker)
Shake alle ingredienserne i 30 sekunder og si det derefter i et cocktailglas. Fordel skummet øverst på drinken.
Pynt eventuelt med hindbær.
GinOrange
GinOrange er en super nem og farvestrålende drink. Med to ingredienser, er den flotte orange cocktail hurtig at lave.
- 4 cl gin
- 6 cl blodappelsinjuice
Shake begge ingredienser og hæld dem i et glas.
Pynt eventuelt med en skive blodappelsin.
Gin Trane
Gin Trane er en rigtig lækker gindrink. Med dens flotte, røde farver er den en festlig tilføjelse til nytårsaften.
- 4 cl gin
- 1 cl limejuice
- 5 cl tranebærjuice
- 5 cl ginger ale
Shake gin, lime- og tranebærjuice. Hæld i et glas og top med ginger ale.
Pynt eventuelt med en limeskive, tranebær eller mynte.
Hyldelime
Hyldelime er en drink som kan gøres super festlig ved at købe en glimmergin. Hyldeblomst og gin er en rigtig god kombination, så den er et sikkert hit med dens forfriskende smag.
- 3,5 cl gin (gerne glimmergin, hvis du vil gøre den mere festlig)
- 1 cl limejuice
- 1 cl hyldeblomstsaft
- 10 cl danskvand
Shake gin, limejuice og hyldeblomstsaft. Hæld det derefter i et glas og top med danskvand.
Pynt eventuelt med en skive lime og noget mynte.
Pynt dine nytårs-gin-drinks
Nytårsdrinks bliver bare det ekstra festlige, hvis de har noget fedt pynt. Du kan altid pynte dem med et sugerør og drinkspinde eller frisk frugt.
Frisk frugt er altid en god ide, hvis du kan finde noget frugt, som eventuelt er inkorporeret i drinken, eller som passer godt med smagen. Tit passer en lime- eller citronskive perfekt til enhver drink.
Du kan også lave din egen pynt som eventuelt kandiseret citrusskal:
- 4 usprøjtede citrusfrugter – appensin, citron, lime
- 2 dl vand
- 160 g sukker
- 3 spsk. sukker
Skær skallen af citrusfrugterne, hvorefter du selv vælger, om de skal skæres i mindre strimler eller du vil have bredere strimler. Kog strimlerne i 3 dl vand i ca. 5 min., hæld derefter vandet fra. Kog de 2 dl vand og 160 g sukker, under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt derefter citrusskallerne og lad det simre, indtil citrusskallerne bliver gennemsigtige – dette tager ca. 20-30 min. Fjern derefter skallerne fra gryden og lad dem dryppe af. Derefter vendes skallerne i de ekstra 3 spsk. sukker. Spred skallerne ud på bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60 grader varmluft i ca. 40 min.
Du kan også vælge at lave sukkerkant på glasset til dine drinks:
- Sukker
- Sirup efter eget valg – eventuelt farvet, hvis du vil have en farvet sukkerkant
Hæld noget sirup op i en tallerken og sukker op i en anden. Først dypper du glassets kant i sirup og derefter i sukkeret. Lad glasset stå indtil sukkeret er stivnet.
Hvis du vil hæve dine drinks til et højere niveau, kan du med fordel pynte dem, så de bliver endnu mere festlige.