Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Gamay – Let og frugtig drue fra Beaujolais

Gamay er den primære drue, der anvendes til produktionen af Beaujolais-vine i det sydlige Bourgogne, Frankrig. Denne drue er kendt for sin lette krop og friske, frugtige smagsprofil med noter af røde bær som kirsebær og hindbær. Gamay-druen giver vine med en lav tanninstruktur og høj syre, hvilket gør dem yderst tilgængelige og letdrikkelige.

I Beaujolais er den mest kendte stil Beaujolais Nouveau, som er en ung vin, der frigives kort tid efter høsten i november hvert år. Denne vin har en meget frisk og saftig smag, hvilket gør den perfekt til afslappede anledninger og lette måltider. Udover Beaujolais Nouveau er der også de mere strukturerede og komplekse Beaujolais Cru-vine, som kommer fra underregioner som Morgon og Fleurie. Disse vine har ofte mere dybde og kan ældes i flere år.

Gamay’s succes i Beaujolais skyldes regionens granitholdige jordbund og varme klima, som giver druen mulighed for at modne fuldt ud og udvikle sine karakteristiske frugtnoter.

Region

Smagsnoter

Vinstil

Beaujolais Nouveau

Kirsebær, hindbær, banan

Let, frugtig, saftig

Beaujolais Cru

Røde bær, blomme, krydderi

Mere struktureret, lagringsvenlig

Bourgogne (generelt)

Jordbær, violer, jord

Let til medium krop, frisk

Gamay er en yderst madvenlig drue og går godt med en bred vifte af retter som lette kødretter, salater og stegt fjerkræ. Gamay-vine kan serveres let afkølet, hvilket forstærker deres friske og frugtagtige karakter. Læs mere om andre frugtagtige druer som Grenache her.

Du har skrevet dig op til nyhedsbrev
Denne e-mail er allerede skrevet op