Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Cuvee «M» Mourvedre - Grignan les Adhemar rouge

Cuvee «M» Mourvedre – Rødvin - AOP Grignan les Adhemar rouge – Sud de France - 2017 – 14,5% Vol.

Grignan-les-Adhémar produceres i sydøst Frankrig. For at undgå enhver oxidation af druerne, plukkes disse tidligt om morgenen. Druesammensætningen i rødvinen er 100% Mourvedre. Efter plukningen bringes druerne til vinkælderen for at blive presset med det samme. Gæringsprocessen finder sted i tanke ved 25-30°C i 25 dage. Dernæst kommer malo-mælkesyren, og i 4 måneder finder en svag aldring sted. Efter gæringen filtreres druemosten, og rødvinen tappes på Bourgogne flasker.

Smagen på Cuvee «M» Mourvedre er velbalanceret, frugtagtigt og med en robust krop. Duften er aromaer af let krydrede, mørke frugter. Vinen har en lang eftersmag, som er blød og fyldig i munden.

Vinen skal opbevares mørkt ved en konstant temperatur. Skal vinen opbevares længe, skal vintemperaturen ikke overstige 10-12 °C. Opbevares den ved højere temperaturer modnes den hurtigere. Vinen er drikkeklar med det samme, men opbevares den under de 10-12 °C, kan den ligge i op til 5-10 år.

Cuvee «M» Mourvedre er specielt god til lammekød, fjerkræ, rødt kød, vildtretter og ost. Inden servering skal vinen helst have en temperatur på omkring 15-17 °C. Vinen trækkes op en time før servering, så den kan nå at trække for den bedste smag.