Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Hvordan vælger du den rigtige drue for dig?

Det kan godt være svært at finde ud af, hvilke vine man mest er til. En måde at gøre det, er at finde en druesort, man godt kan lide.

Er man lidt vinkender, har man typisk præferencer for rød- eller hvidvin, eller om hvor sød vinen skal være. Vil du gerne udforske vin lidt mere, men vil du ikke spilde penge på vin, du ikke kan lide, kan det være en god ide at sammenligne de forskellige druesorter.

Ved at sammenligne de forskellige druesorter får du en lidt bedre ide om, hvilke druesorter der passer til dig, og hvilke der slet ikke gør. Her er en lille guide til de fire mest almindelige druesorter indenfor hvidvin, og de fire mest almindelige indenfor rødvin:

Hvidvin:

 1. Riesling
  Riesling er en meget alsidig druesort, da den går fra knastør til virkelig sød. Det er derfor en god ide at vide, hvilken inddeling du skal kigge efter, alt efter hvor tør eller sød du bedst kan lide den. Er du til en tør hvidvin, skal du lede efter Trocken eller Selection. Er du til en halvtør og let sødlig hvidvin, skal du kigge efter Halbtrocken eller Classic. Er du til sød vin, skal du lede efter Liebliche.
 1. Chardonnay
  Chardonnay tager meget smag af området, hvor den er produceret, fordi druesorten ikke har meget smag i sig selv. Er du til sødere hvidvin, skal du generelt kigge efter Chardonnay fra et varmere klima, som for eksempel Californien. Er du til mere tør hvidvin, skal du lede efter Chardonnay fra et køligere klima, som for eksempel Frankrig.
 1. Sauvignon Blanc
  Sauvignon Blanc er ligesom de to førnævnte druesorter en meget alsidig drue, som er alt fra sød til tør. Denne druesort har generelt mere karakter end Chardonnay’en, så den er et godt alternativ til denne, hvis man vil have en hvidvin, der smager af lidt mere.
 1. Pinot Gris/ Pinot Grigio
  Pinot Gris og Pinot Grigio er lavet af den samme drue, forskellen er bare hvorfra de kommer. Pinot Gris kommer fra Frankrig og er generelt en lidt sødere vin. Pinot Grigio er fra Italien og giver normalt en tørre hvidvin.

Rødvin:

 1. Cabernet Sauvignon
  Cabernet Sauvignon giver vine med en meget kraftig og kompleks smag. Du skal derfor specielt tænke over, hvad du serverer disse sammen med, da de nemt kan overdøve sarte retter. Dette er en vin som bestemt egner sig til at blive lagret i mange år, da dette modner smagen endnu mere.
 1. Pinot Noir
  Pinot Noir bliver meget påvirket af jordbundstyper og vejrforhold, hvilket vil sige at der kan være stor forskel på en Pinot Noir fra Frankrig og en Pinot Noir fra New Zealand. Pinot Noir er en let rødvin, som samtidig har en let sødme.
 1. Merlot
  Merlot er en druesort, som har godt af en masse varme. Det varme klima udvikler druerne, så de får en rund sødme, så vine på denne druesort er sjældent for syrlige. Denne druesort er derfor god til dig, der er ved at lære at drikke rødvin.
 1. Zinfandel
  Zinfandel druesorten kan deles op i to kategorier: de krydrede og de søde. De søde Zinfandel vine er ikke lige så søde som dessertvine, men er sødere end andre rødvine, mens de krydrede har lidt mere spark i sig.

Læs også hvordan du vælger den rigtige vin til madlavning