Gratis fragt - Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 495 kr.

Hvad er vinsten?

Hvis du er lidt af en vin connaisseur, kender du nok allerede svaret til ovenstående spørgsmål, men er du ny inden for vinverdenen, har du måske set ordet ”vinsten” og undret dig over, hvad det mon er. Her får du svaret:

Vinsten består af vinsyre og kalcium, som krystalliseres ved for eksempel chokpåvirkning af vinen, ved for eksempel kulde eller rystelse. Vinsten har større tendens til at opstå i vine fra kølige dyrkningsbetingelser eller druesorter med et større niveau af vinsyre.

Vinsten er derfor en naturlig del af gæringsprocessen i vin, men mange vinproducenter fjerner disse, inden vinen bliver solgt. Dette er kun for, at kunden ikke skal fortolke vinstenene som, at vinen er dårlig – de har slet ikke nogen indflydelse på vinen overhovedet.

Vinsten er ikke farlige at indtage på nogen måde, så der sker ikke noget ved at drikke dem. Har man dog ikke lyst til at indtage dem, er dette ret nemt, da de er tunge og nemt falder til bunden. Så hæld forsigtigt af vinflasken, så burde vinstenene blive liggende i bunden af flasken.

Vinsten bliver også kaldt Cream of Tartar, som er et hvidt pulver til mange forskellige kulinariske anvendelser. Dette bruges for eksempel tit til piskning af æggehvider og til fremstilling af slik, fordi det forhindrer krystallisering af sukker. Vinsten er derfor ikke farlige at indtage overhovedet.